scoalamamei
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

cruste pe pielea capului

3 participan?i

In jos

cruste pe pielea capului Empty coji pe cap la copii

Mesaj  mprincea Mier Dec 09, 2009 9:43 am

Sa stiti ca fetita mea a facut coji de la samponul care il foloseam... Jhonson baby, e posibil si alte sampoane sa produca aceleasi efecte. Si am cheltuit o gramada de bani cu tratamente de la dermatolog, ca pana la urma eu sa descopar cauza. Dupa cativa ani, am primit cadou un sampon Jhonson, si l-am folosit!!! i-a aparut fetitei mele o iritatie pana pe spate si piept, era vara si bineinteles dermatologul a spus ca de la caldura... tratament, bani, degeaba! Mi-am dat seama (fiindca uitasem) ca Jhonson e vinovatul. Acum fetita mea are 17 ani si un par superb. Am folosit sampoane autohtone. Sper sa va fie de folos Wink

mprincea
Vizitator


Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  shmoop Mier Iun 18, 2008 10:53 pm

Am ramas datoare cu un update. Ca asa e frumos Smile
Am scapat de cruste cu Avene Trixera in cateva zile. Ii fac baie zilnic in continuare dar ii pun in apa solutia de baie de la Avene si il dau apoi cu crema Avene.
Pe capsor il spal cu sampon doar de 2 ori pe saptamana, in rest doar cu apa din cadita in care e dizolvat un capacel de solutie.
Se mai fac cateva cruste din cand in cand (dar nu asa urate cum au fost!) si ii apar si cateva pete uscate pe burtica, insa le dau cu crema si trec. Apoi apar iar...Asta este. Se pare ca are pielea uscata si sensibila Sad
shmoop
shmoop

Numarul mesajelor : 7
Varsta : 45
Localizare : TM, zona Ciarda Rosie
Data de inscriere : 30/01/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  aidaramo Vin Mai 09, 2008 6:52 pm

Sincer ma mir ca ti-a recomandat pediatra sa il speli zilnic, avand crustele alea pe capsor, dar na...... nu ma bag. Noua ne-a spus ca spalatul zilnic poate sa favorizeze aparitia crustelor. In fine, eu l-am spalat mai rar si i-au trecut.
Si cu medicii astia........ 10 medici=10 pareri diferite. Traim in Romania (si asta ne ocupa tot timpul).
aidaramo
aidaramo

Numarul mesajelor : 23
Varsta : 42
Data de inscriere : 15/02/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  shmoop Vin Mai 09, 2008 10:33 am

Initial nu l-am spalat pe cap zilnic, ci la 3 zile. Asa mi s-a parut normal, desi unii zic zilnic - altii chiar doar o data pe saptamana.
Dar cand am sunat doctorita sa-i spun de cruste, prima intrebare a fost daca-l spal zilnic pe cap. Am zis ca nu si mi-a zis ca pai sa-l spal zilnic. Asa am facut de atunci dar cred ca voi reveni la prima varianta.
L-am periat cu perie speciala de copii dupa baita si s-au mai desprins din cruste, nu mai sunt chiar asa multe. Dar tot sunt.
shmoop
shmoop

Numarul mesajelor : 7
Varsta : 45
Localizare : TM, zona Ciarda Rosie
Data de inscriere : 30/01/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  aidaramo Joi Mai 08, 2008 12:26 am

Dermatita atopica a copilului mic (eczema atopica)

Autor: Mircea Anghelescu

Dermatita atopica a copilului mic este o eruptie, mai ales pe fata si predominana pe obraji. Arata ca niste pete roz-rosiatice, care ies in relief, presarate cu basicute care prin spargere si descuamare formeaza cruste transparente. Mancarimile il facpe copil sa se scarpine, fapt ce adauga zgarieturi din cauza scarpinarii.Eruptia apare in pusee succesive. Poate sa mai apara si la nivelul feselor, mainilor,si lobul urechii.
Frecventa este de 2-3% la copil. Evolutia acestei afectiuni este cronica si evolueaza in pusee. Este vorba de o afectiune cu fond genetic (mostenita). Este pusa in evidenta de factori de mediu sau alimentari. Originea alimentara a apatitiei acestei eruptii nu face unanimitatea specialistilor. Totusi in momentele in care se agraveaza este bine sa consultati si un alergolog. Starea copilului este buna. Nu are febra, nu pierde in greutate daca nu apare infectarea secundara a pielii afectate.
In general apare dupa varsta de trei luni. Totusi circa 40% din cazuri apar inaintea acestei varste.
Evolutia se face in pusee intrerupte de perioade in care dispare mai mult sau mai putin. Aceasta afectiune poate fi asociata cu aparitia astmului mai tarziu.
Complicatia cea mai redutabila este suprainfectarea leziunilor (in special cu stafilocac auriu).
Tratamentul este in general bazat pe masuri de igiena locala. Se evita folosirea de sapun la spalarea fetei, care este bine sa se faca numai cu apa. In acest moment exista in farmacii sapunuri grase care pot fi totusi utilizate. Administrarea de antibiotice se face doar la recomandarea medicului in caz de suprainfectie. De asemeni utilizarea pe perioade scurte de creme sau unguente cu cortizon trebuie facuta numai la recomandarea unui medic pediatru. Evitarea unor alimente potential alergenice poate sa duca la aparitia mai rara si de mai mica intensitate a eruptiei (evitati albusul de ou, produsele de patiserie care au multe ingrediente, ca biscuitii, capsunele, zmeura, laptele de vaca). Nu folositi imbracaminte de lana. Evitati expunerea bebelusului la temperaturi ridicate care cresc transpiratia, taiati unghiile copilului pentru a evita zgarieturile.
In concluzie dermatita atopica este o afectiune a copilului mic, fara gravitate daca se respecta o buna igiena si se iau o serie de precautii alimentare.[i]
aidaramo
aidaramo

Numarul mesajelor : 23
Varsta : 42
Data de inscriere : 15/02/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  aidaramo Joi Mai 08, 2008 12:21 am

A, la mancare....... il alaptezi, eu nu am avut lapte si Dennis papa lapte praf.
Da, cred ca si ce mananci tu conteaza. Daca te ajuta, uite un alt forum cu discutii pe tema asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91375
Si inca ceva, Dennis face si acum alergie la unele textile, asa ca prefer bumbacul, asta e sigur Very Happy
aidaramo
aidaramo

Numarul mesajelor : 23
Varsta : 42
Data de inscriere : 15/02/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  aidaramo Joi Mai 08, 2008 12:12 am

Si Dennis are dermatita atopica si ne-am chinuit si noi ceva vreme sa eliminam cam tot ce ar putea fi factor alergen: toate produsele pentru bebei am cautat sa fie hipoalergenice (are si Nivea gama hipoalergenica), hainutele si toata lenjeria lui o spalam si o spal inca doar cu detergent si balsam sensitive, pe cap il spal cam la 3-4 zile...... de mancare nu iti zic acum, ca e prea mic si nu cred ca se pune problema.
Coji pe cap a facut si el si destul de urate, ne-a dat pediatra o crema care se face doar la Farmado in centru din cate stiu eu, nu mai retin denumirea si m-am uitat acum pe cutie si nu scrie nici acolo (scria pe reteta, dar nu o mai am). Am scapat de cojile alea cam in 2-3 saptamani, datorita si faptului ca am rarit spalatul pe cap (inainte il spalam si eu zilnic).
Pentru diagnosticul de dermatita atopica am fost la dermatolog, pediatra a spus doar ca banuieste ca asta are, dar dermatologul este cel care poate sa iti puna un diagnostic si sa iti dea si un tratament pentru asta. In fine, noua ne-a dat Elidel, pentru ca lui Dennis ii apar niste bubite si pe corp, tot ca niste coji, dar sunt rosii si daca nu le dau cu nimic, se fac urate. De la Elidel ii trec, dar de primavara pana toamna ii tot apar si tot asa. Exista si varianta mai ieftina la Elidel, ii spune Advantan, dar nu e recomandat bebeilor, ca are cortizon.(Elidelul costa cam 1 milion, dar se da gratuit cu reteta de la pediatru)
Noi asteptam sa mai crestem, ca dermatologul zicea ca pe la 2 ani dispar toate astea de la sine si mai apar pe la adolescenta cateodata. (Dennis are acum 1 an si 4 luni)
aidaramo
aidaramo

Numarul mesajelor : 23
Varsta : 42
Data de inscriere : 15/02/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  adriana_dh Mier Mai 07, 2008 3:30 pm

nu sunt medic, dar eu cred ca spalatul pe cap zilnic nu are niciun rost. nici noi, adultii, nu ne spalam zilnic pe cap, se distruge secretia si apar mai usor unele probleme caci pielea ramane neprotejata.

Lorand al meu a avut crusta pe cap, tot in crestet, chiar si dupa un an (am descoperit-o dupa ce l-am tuns prima oara). cand era micut si se vedeau usor cojile ca avea par putin, nu mi-am facut probleme mari, ca am aflat ca majoritatea copiilor au. probabil la baietelul tau este ceva mai mult, daca si doctorita a spus asa, si daca are si la urechi si la sprancene, dar nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi foarte tare. noi am scapat de crusta dand tot cu ulei, simplu, de bebe, dupa care la vreo 10 minute dadeam cu peria lui si se desprindeau. si nu insistam ca sa dau toate cojile jos deodata, ci in decurs de cateva zile, dupa care reapareau dupa o perioada si procedam la fel. acum are aproape doi ani si nu mai avem nicio problema de felul asta - ultima crusta i-am dat-o jos imediat dupa un an, cand l-am tuns.

un alt sfat ar fi sa nu se exagereze cu cremele si lotiunile de tot felul, care mai de care mai promitatoare, caci pielea isi pierde din capacitatea de regenerare si de aparare. multa sanatate!
adriana_dh
adriana_dh

Numarul mesajelor : 62
Varsta : 44
Localizare : Timisoara, Cal. Aradului
Data de inscriere : 23/01/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty cruste pe pielea capului

Mesaj  shmoop Mier Mai 07, 2008 2:20 pm

Baietelului meu, Tudor, acum in varsta de 10 saptamani, i-au aparut cruste pe pielea capului si dupa urechiuse Sad.
La inceput au fost doar la sprancene, acum 3 saptamani. L-am uns zilnic cu lotiune hidratanta si de acolo i-au disparut.
Dar au aparut pe capsor...Nu e afectata toata suprafata, sunt in zona fontanelei, in crestet, pe partile laterale deasupra urechilor si dupa urechi. Doamna dr. a spus sa-l ung cu ulei de masline cu jumatate de ora inainte de baita, si apoi la baita sa frec usor cu buricele degetelor si vor disparea in cateva zile. Aspectul s-a imbunatatit dar nu au disparut...
La controlul de 2 luni l-a si vazut doamna dr. (tratamentul cu ulei l-am primit la telefon). A spus ca are dermatita atopica si ca asta e, copiii blonzi sunt predispusi. Mi-a dat o crema cu care sa-l ung in loc de ulei - vaselina salicilata. Dar tot nu au disparut...Acum se continua un pic si pe partile laterale ale fetei, unde pielea e aspra si descuamata Sad
Cele mai urate sunt cele de pe fontanela, poate si pt ca mi-e frica sa insist cu frecatul in zona asta...

E important si cu ce il spal pe cap ? (il spal cu Nivea, lotiune "din cap pana-n picioare")
Sa nu-l mai spal zilnic pe cap ?...
Il alimentez exclusiv cu laptele meu. Poate e ceva din alimentatia mea care nu-i prieste ?...
Ce ma sfatuiti ?

Multumesc.
shmoop
shmoop

Numarul mesajelor : 7
Varsta : 45
Localizare : TM, zona Ciarda Rosie
Data de inscriere : 30/01/2008

Sus In jos

cruste pe pielea capului Empty Re: cruste pe pielea capului

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum