scoalamamei
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

cum evitam epiziotomia

2 participan?i

In jos

cum evitam epiziotomia Empty cum evitam epiziotomia

Mesaj  Simona Joi Mar 13, 2008 10:09 am

"Cu cateva saptamani inainte de nastere, in lichidul amniotic si in sangele mamei se secreta prostaglandina, un hormon care pregateste nasterea. Acesta inmoaie orificiul vaginal, pana atunci rigid, aproape sigilat, si anihileaza fibrele dure de colagen, pentru ca poarta nasterii sa se poata deschide pentru copil. O data ce orificiul vaginal incepe sa se deschida, aportul de prostaglandina creste sensibil. Astfel pregatit, corpul nu mai resimte durerile facerii atat de acut. Nasterea incepe de la o dilatatie de 2-3 cm, pe care gravida nici nu o percepe: nivelul de oxitocina (oxitocina este hormonul ce declanseaza durerile facerii) creste o data cu intensificarea durerilor, pentru a favoriza nasterea. De aceea, la maternitati se foloseste mai ales prostaglandina si oxitocina (recreate in laborator) pentru a declansa o nastere.

Prostaglandina, de preferat sub forma de gel (exista si sub forma de tablete si supozitoare), se aplica in colul uterin sau in vagin, abia atunci cand uterul trebuie pregatit pentru nastere. Astfel, se da un semnal de start, pe care in mod natural durerile il declanseaza de la sine.
Oxitocina este folosita pentru a declansa durerile facerii abia atunci cand orificiul vaginal este deja flexibil. Acest hormon declanseaza, relativ rapid, contractii eficiente.

Cu acesti doi hormoni, dozati individual, si cu mare grija, se poate ajunge destul de aproape de cursul normal al unei nasteri. Acest tip de nastere nu dureaza nici mai mult, nu este nici mai dureroasa, iar in urma ei femeia nu va trebui sa stea la pat.

Marile spitale din Occident testeaza tot mai multe posibilitati nemedicamentoase, cum ar fi utilizarea unui cateter-balon subtire si gonflabil sau betisoare subtiri din materiale naturale care se dilata, cu care orificiul vaginal este largit pentru a provoca hormonii declansatori de dureri din rezerva naturala a organismului.
"
De pe:
http://www.parinti.com/modules.php?name=News&file=print&sid=346

Am mai citit despre prostaglandina ca se ocupa de pregatirea vaginului pentru nastere, pentru evitarea epiziotomiei. Am mai citit despre dispozitive ( balon, betisoare) care se folosesc in   marile maternitati pentru evitarea epiziotomiei.
A folosit cineva una din variantele astea sau altele pentru a dilata colul si vaginul pentru nastere naturala fara probleme?
Glicerina stiu ca intinde pielea stie cineva mai multe, daca se poate folosi si pentru evitarea epiziotomiei?
Pentru ca organismul sa secrete ocitocina si prostaglandina si ce mai este necesar, in cantitati suficiente tot tiroida si iodul sunt raspunzatoare?
Trebuie sa luam supliment de iod in timpul sarcinii, pentru ca majotitatea formulelor de prenatal  nu contin iod?
De ce difera asa de mult ca si compozitie cemtrum materna de elevit si de alte formule de prenatal?
Sunt sigura ca pentru orice exista o solutie dar trebuie gasita, ajutatima sa nasc natural fara epiziotomie, bineinteles daca nu sunt alte probleme.
Si in caz de epiziotomie am citit ca sunt ovule si unguente de betadina, se pot folosi dupa nastere daca alaptam?
Simona
Simona

Numarul mesajelor : 120
Data de inscriere : 05/02/2008

Sus In jos

cum evitam epiziotomia Empty cum evitam epiziotomia?

Mesaj  diapunctc Vin Mar 14, 2008 12:34 pm

Daca ar fi sa dau un raspuns acum, as spune: nascand acasa, fara nici un doctor...sau nascand in strainatate!
Pentru ca toate informatiile din lume si toate pregatirile fizice dinainte de nastere devin doar frustrari acumulate fara rost in momentul in care ginecologul iti spune "da, sunt sanse de nastere naturala fara rupturi si care nu necesita epiziotomie, chiar si la prima nastere...dar nici nu se pune problema sa incercam fara: politica spitalului!" affraid Evil or Very Mad
Simona, inainte de a cauta solutii pentru facilitarea dilatarii naturale, asigura-te ca medicul cu care vei naste accepta ideea de a incerca fara epiziotomie, de a-ti da macar o sansa in acest sens; altfel chiar n-are rost...
diapunctc
diapunctc

Numarul mesajelor : 103
Varsta : 46
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/01/2008

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum