scoalamamei
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

nasuc infundat - rinita alergica

In jos

nasuc infundat - rinita alergica Empty nasuc infundat - rinita alergica

Mesaj  Simona Vin Mar 07, 2008 10:59 am

Valeria s-a nascut la sfarsitul lanii august. De atunci si pana pe la 8 luni, nu am avut probleme cu nasucul. Il curatam din cund in cand cu sprei cu apa de mare (pentru copii) si cu o pompita (pompita trebuie sa aibe capul moale ca sa nu ranesti copilul). Se pune ser sau apa de mare in ambele nari si cand se pompeaza dintr-o nara se astupa cealalta. Am citit despre pompite care se pun la aspirator dar pe mine m-au speriat.
In primavera cand s-a facut brusc cald a inceput sa ii curga nasul fetei tot timpul. A facut o rinita pe care nu mai reuseam sa o tratam. Am incercat cu baita in apa cu sare, am adaugat si uleiuri in apa (menta, eucalipt). I se desfunda nasul pentru cateva ore. Am cumparat aparat umidificator in care puneam ser fiziologic. Exista si aparat salin pe care nu l-am incercat. Aparatul umidificator este cu aer cald si cu aer rece. Noi l-am luat pe cel mai ieftin gasit pt. ca nu ne-a spus nimeni
clar care este mai bun pentru rinite. De la chicco 200ron, cu aer cald, are si un loc unde se pot pune uleiuri.

Am fost la controale la specialisti, nu avea deviatie de sept, amigdalite, polipi, analiza din
exudatul naza a iesit bine, analizele de scaun au iesit prost. Avea ceva lambri, am inteles ca sunt de 3 tipuri uni care pleaca prin organism si dau dereglari, uni care pleaca foarte rar si unii care
nu pleaca deloc. Noi i-am avut pe cei blanzi. Doctor Iovanescu a spus ca dupa ce ii tratam nu o sa mai avem probleme. I-am tratat si am avut probleme in continuare. Doctor Smoc ne-a recomandat sa cumparam un aparat de aerosoli si am primit o reteta cu ce sa facem aerosoli (ser, bromhexim si dexametazona) si picaturi in nas cu vitamina A.
Cu olint si nasonex a functionat doar pe perioada tratamentului.
Am cumparat si aparatul de aerosoli de pe net, l-am gasit la 190 ron cu tot cu taxe de transport. In Timisoara l-am gasit de la 250 ron in sus. Am facut tratamentul si totul a fost bine…un timp dupa care iar a inceput. Pediatra a insistat ca trebuie sa fie rinita alergica pentru ca nu are nimic din analize. La indicatiile ei am repetat tratamentul cu aerosoli si am inceput sa luam aerius,
luam de aproape 3 luni si nu
mai avem probleme. La 3 luni ne oprim sa vedem cum merge fara. Stiu ca alergiile pot fii de la praf de orice fel, igrasie, polen si ca se pot face teste ca sa vedem la ce face alergie. Medicul de familie ne-a recomandat sa asteptam cu testele pana dupa 2 ani ai copilului ca se poate sa nu mai aibe probleme. Din ce am citit si auzit cred ca totul a inceput cand sa schimbat brusc temperatura afara si mucoasa nazala era mai sensibila.
Problema era ca nasul fiind infundat, fata respire pe gura si facea rosu in gat …………………………………………….…..antibiotice.
Tot pentru alergii se recomanda sa nu ai in casa mai nimic ce tine praful (ex.: jucarii de plus, perne cu pene, covoare stufoase). Exista in comert perne antialergice si saltele antialergice. Aspitatorul sa nu fie din acela cu saci, sa fie ori cu apa ori
din acela care face praful granule si cu filtru pentru purificarea aerului.
Din ce am inteles eu alergia este o reactie a organismului de autoaparare la ceva din exterior, un mod de a respinge ceva. Problema este ca rinita alergica duce la astm bronsic.

In continuare ce am mai citit eu, fiind direct interesata:

Ce este astmul bronsic?

Astmul bronsic este cea mai frecventa boala cronica inregistrata la copii, manifestandu-se prin episoade bronhoobstructive, respectiv crizele de astm bronsic propriu-zise, ce se caracterizeaza prin tuse, respiratie dificila, zgomot, senzatie de lipsa de aer, si perioade de "acalmie", care sunt asimptomatice. Modificarile care apar in perioadele de criza sunt cele care cauzeaza cel mai mare disconfort: ingrosarea peretelui bronsic (inflamatie), hipersecretie de mucus, contractarea musculaturii din jurul cailor respiratorii. Toate aceste modificari duc la ingustarea lumenului si, implicit, cauzeaza respiratia dificila.

Manifestarile clinice in cazul rinitei alergice sunt date, de asemenea, de existenta unor episoade de agravare, in special in sezon alergic, caracterizate prin stranut, rinoree, obstructie nazala si prurit nazal, precum si a unor episoade de "acalmie", cand manifestarile clinice nu mai sunt vizibile.

Cauzele cele mai frecvente care duc la declansarea astmului bronsic sunt date de o predispozitie genetica, ereditara, precum si de factori externi: infectii respiratorii; alergeni, cum ar fi praful, parul si saliva unor animale de casa (caine, pisica), polen; iritanti (fumul de tigara). Cert este ca aceasta predispozitie genetica, care are un aport de 80% in declansarea bolii, nu duce la astm bronsic in lipsa participarii factorilor externi.

Cea mai buna metoda de profilaxie o reprezinta prevenirea acestor episoade de agravare, prin evitarea factorilor externi mai sus mentionati. Preventia este intotdeauna cea mai eficienta metoda si cea mai putin costisitoare...


Astmul bronsic, o boala ce afecteaza calitatea vietii...

Una dintre consecintele cele mai putin placute ale astmului este faptul ca duce la degradarea calitatii vietii: copilul bolnav de astm lipseste foarte mult de la scoala - ceea ce afecteaza si performantele sale scolare, dar nici nu poate participa, alaturi de colegii si prietenii de aceeasi varsta, la activitatile sportive si educative desfasurate de regula de acestia. Dezvoltarea copiilor astmatici este deficitara, deoarece nu desfasoara asemenea activitati de agrement - masa musculara a acestor copii este redusa si au o inaltime scazuta, inferioara copiilor sanatosi de aceeasi varsta.

De asemenea, prof. dr. Dimitrie Dragomir a declarat ca doua treimi dintre copiii cu astm bronsic manifesta crize nocturne, care perturba viata intregii familii, iar frecventa acestor crize (zilnice sau nocturne) creste semnificativ o data cu evolutia bolii.

Astfel, copilul simte si intelege ca se afla intr-o situatie speciala fata de ceilalti copii, ceea ce duce la un sentiment de frustrare si alienare. Modificarile aparute in plan psihologic nu sunt de neglijat, deoarece afecteaza copilul intr-un mod iremediabil, uneori: bolnavul se percepe pe sine ca fiind purtatorul unei boli invalidante, are un complex de inferioritate, boala ii influenteaza in mod negativ performantele scolare si, ulterior, profesionale - deoarece adesea necesita numeroase vizite de urgenta la medicul specialist, precum si internari in spital.

Aproximativ doua treimi dintre copiii astmatici au un absenteism scolar foarte mare comparativ cu colegii lor sanatosi... In Statele Unite ale Americii, s-au inregistrat anual peste 10 milioane de absente scolare ale copiilor bolnavi de astm bronsic. Aceasta deoarece foarte multe dintre aceste episoade bronhoobstructive sunt suficient de puternice pentru a nu putea fi tratate acasa - ceea ce duce la vizite "neprogramate" la spitalul de urgenta, la cabinetul medical sau chiar internarea in spital. 87% dintre acesti copii au avut nevoie de una sau mai multe de astfel de vizite "neprogramate"...

Preventia este intotdeauna mult mai eficienta si mult mai... ieftina.
De pe:
http://www.eva.ro/sanatate/medicina-generala/astmul-bronsic-o-amenintare-pentru-stilul-de-viata-al-copiilor-articol-4152.html

Virozele, pneumoniile si infectiile respiratorii fac ravagii
Zeci de mii de romani s-au imbolnavit de pneumonii, viroze si infectii respiratorii acute, iar la inceputul lunii februarie se anunta gripa. Unele dintre aceste viroze, netratatate, au generat complicatii bronhopulmonare grave, soldate pana acum cu cel putin noua decese, in judetele Galati si Vrancea.

Virusi mutanti. Numarul imbolnavirilor este mai mare decat in perioada similara a anilor trecuti si din cauza temperaturilor crescute. Acestea au favorizat mutatii ale virusilor, responsabile pentru aparitia unor forme mai grave ale bolii.

Ce e de facut? Specialistii contactati de EVZ va recomanda, pentru a va feri de virusi:


> Evitati contactul cu persoanele bolnave si cu aglomeratiile!

> Spalati-va frecvente pe maini!

> Feriti-va de frig!

> Hraniti-va bine, consumand in special legume si fructe bogate in vitamine!

Numarul deceselor provocate de astfel de complicatii pulmonare ale virozelor este insa de cel putin noua, potrivit informatiilor furnizate de surse medicale din judetele Galati si Vrancea.”


“Pe de alta parte, medicii sustin ca nu sunt raportate corect toate cazurile de gripa. „Saptamanal vin sute de bolnavi la cabinet, dar diagnosticul nu se pune prin analize serologice si virusologice, ci pe baza simptomelor pacientilor. Ca sa stim exact cati bolnavi de gripa sunt, ar trebui sa-i trimitem pe toti sa faca analize de sange”, spune dr. Remus Lupu.

Mai mult, adauga specialistul, unii bolnavi aleg sa se trateze singuri, iar la medic ajung doar cei in stare mai grava.”



“Pneumonia este greu de diagnosticat daca nu debuteaza cu febra ori junghi toracic si poate duce la deces, mai ales cand se asociaza cu afectiuni precum astmul.

„Ca si complicatie poate sa apara insuficienta respiratorie, de aceea este importanta prezenta la medic la primele semne de febra. In urma unei radiografii, acesta va prescrie si tratamentul potrivit”, explica pneumologul Florin Mihaltan, medic primar la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Capitala.

Medicul spune ca boala este periculoasa in special pentru cei cu sistem imunitar fragil, cum sunt copiii si batranii. (Au contribuit: Silvia Vranceanu, Marian Pavalasc, Cristina Dinulescu)

„Sunt posibile evolutii atipice ale gripei”



PRIMUL AJUTOR

Sfaturi pentru combaterea gripei

Ca sa preveniti gripa este bine sa va hraniti corect, sa consumati in special legume si fructe bogate in vitamine si sa evitati aglomeratiile. Daca va imbolnaviti totusi, stati la pat, beti lichide si prezentati-va la medic la primele semne de febra. In niciun caz nu consumati antibiotice sau antivirale fara recomandarea specialistilor.

Cum ne ferim de virusi

> Mancati bine, in special fructe si legume bogate in vitamine

> Evitati contactul cu persoanele bolnave si aglomeratiile

> Folositi batista cand stranutati pentru a nu-i imbolnavi si pe cei din jur

> Spalati-va frecvent pe maini

> Aerisiti incaperile atat acasa, cat si la locul de munca

> Prezentati-va la medicul de familie la primele semne de boala

> Imbracati-va bine si purtati incaltari care nu tin umezeala

 Nu stati prea mult in frig

 De pe: “http://www.fastnews.ro/virozele_pneumoniile_si_infectiile_respiratorii_fac_ravagii_Stire_5318.php



Rinita alergica (adesea supranumita "febra fanului") este o reactie exagerata a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. In mod normal sistemul imunitar protejeaza corpul impotriva virusurilor si a bacteriilor prin producerea de anticorpi care sa lupte impotriva acestora. In cazul rinitei alergice, sistemul imunitar incepe sa lupte impotriva substantelor care in mod normal nu sunt nocive, cum ar fi acarienii si polenul (alergeni), ca si cand acestea ar incepe sa atace organismul. Aceasta reactie exagerata cauzeaza inflamatie si simptome care afecteaza in principal nasul, dar si ochii, urechile, gatul si gura.
Este posibil ca organismul sa nu aiba o reactie alergica din primul moment in care este inhalata o substanta alergena precum polenul de iarba. Cu toate acestea, data urmatoare in care are loc o inhalatie de polen poate aparea o senzatie de nas infundat sau de respiratie anevoioasa. Acestea apar ca raspuns al sistemului imunitar. Este posibil ca rinita sa se fi instalat de multi ani (rinita cronica). In acest timp, este posibila diminuarea sensibilitatii la acesti alergeni iar reactia corpului la acestia sa nu mai fie la fel de severa. De asemenea, este posibila dezvoltarea unor complicatii precum sinuzita si infectiile otice.
Rinita alergica este foarte asemanatoare cu un tip de astm cauzat de alergii (astm alergic).

De pe:
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Alergologie-imunologie/Rinita_alergica_-_inflamatia_alergica_a_mucoasei_nazale_709.htm
Simona
Simona

Numarul mesajelor : 120
Data de inscriere : 05/02/2008

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum